Nieuws

BSW maakt verwachting waar

VUGHT, 30 december 2016 – BSW heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Na een ruststand van 27-65 werd EVBV Octopus met 50-110 verslagen. Aleek Pauline had een onfortuinlijk debuut. De Amerikaan raakte al snel aan zijn schouder geblesseerd.

Het was natuurlijk al een unicum dat een tweede divisionist de achtste finale haalt van de nationale beker. Voor Octopus een historische wedstrijd in haar bijna vijftigjarig bestaan. Octopus had voor deze wedstrijd ook alles uit de kast gehaald. Een prachtige ambiance met dance-acts, een DJ en een speaker die het in grote getalen opgekomen publiek op een passende manier wist te entertainen. De Martinihal in Vught ging uit zijn dak bij deze ware basketbal happening.

Zo’n 500 toeschouwers, waar onder een forse Limburgse aanhang, waren getuige van deze historische wedstrijd. En als Luke Smets de eerste score voor zijn rekening neemt, is de zaal te klein. BSW antwoordt direct met een score van Akeel Eduardo. Octopus speelt een alles of niets game, en waarom ook niet, ze hebben uiteindelijk niets te verliezen. In het begin van de wedstrijd kunnen de mannen van playing-coach Roel Bekkers nog aardig partij geven. Maar na vijf minuten wordt er toch al vrij duidelijk dat er voor Octopus niet veel te halen valt.

Voor BSW is deze wedstrijd eigenlijk ook een bijzondere. Na een langdurige revalidatie van zijn achillespeesscheuring speelt Joost Padberg zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van BSW. Ook de nieuwe aanwinst, de Franse pointguard Aleek Pauline, maakt zijn opwachting. Helaas blijkt dit van korte duur. Nadat hij vol op een Vughts blok was gelopen blijft hij geblesseerd op de grond liggen. Een schouderblessure. Na een bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch blijkt de schade gelukkig mee te vallen. Wat rust en fysiotherapie zullen de ongelukkige Aleek snel doen terugkeren. Het eerste kwart kent uiteindelijk een score van 16-29.

In het tweede kwart, als de vermoeidheid bij de thuisploeg toe slaat en BSW gemakkelijk uitloopt naar een verschil van 20 punten, krijgen ook de jonge talenten van BSW de nodige speelminuten. Het spel van Octopus wordt onzorgvuldiger en dito turnovers, en wordt het op enig moment galleryplay van BSW. Weert zet een versnelling in en daar zijn de mannen van Octopus niet tegen opgewassen. De ene na de andere dunk en Jeroen van Vugt die vanaf de driepuntslijn de tegenstander heel veel pijn doet. Met een kwartscore van 11-36 zijn de verhoudingen wel duidelijk.

Na de pauze opent Octopus de score. De Vughtse spelers hebben optimaal gebruik gemaakt van de rust. BSW gaat uiteindelijk gewoon verder en zien het verschil steeds groter worden. De jonge talenten Roel van Overbeek en Robin van Heukelom krijgen heel veel speelminuten die ze geweldig invullen. Het is oogstrelend deze jonge talenten te zien spelen. Met de vele steals en assists weten zij hun medespelers in scorende positie te brengen. De thuisploeg heeft geen antwoord meer, vermoeidheid, turnovers en uiteindelijk toch een verschil in kwaliteit worden zichtbaar op het scoreboard. Met een stand van 41-85 na 30 minuten is het sprookje voor de cupfighters uit Vught al lang ten einde.

In het laatste kwart als Joost Padberg zijn kwaliteiten etaleert, bijgestaan door een sterk scorende en spelende Dyon Halman, en definitief het lot beslecht, is het aan de jonkies van BSW om de wedstrijd af te maken. Ook de jonge center/forward Kenan Sarvan krijgt in dat kwart vele goede speelminuten en weet scorend en reboundend zijn mannetje te staan.

Dat BSW deze wedstrijd wint is geen verassing. Zij zijn dat aan hun stand verplicht. Het is wel mooi om te zien dat de jonge talenten van BSW steeds meer stappen maken en goed en verzorgd basketbal spelen. De eindscore wordt uiteindelijk door Kenan Sarvan bepaald op 50-110.

The road to, zoals Octopus hun bekeravontuur noemt, is beëindigd. Zoals verwacht mocht worden was BSW toch een paar maatjes te groot voor de tweede divisionist. Maar hoe je het ook wendt op keert, chapeau voor de club uit Vught. Een bekeravontuur dat uiteindelijk eindigt in de achtste finale. Een historische avond met een zeer goed verzorgde ambiance.

In de kwartfinale van de beker treft BSW nu Forward Lease Rotterdam. Deze ronde gaat over twee wedstrijden waar de eerste wedstrijd in Rotterdam wordt afgewerkt.

Scores EVBV Octopus: Luke Smets 16, Quintijn Schasfoort 10, Jay van de Snepscheut 10, Joost Oomen 8, Roel Bekkers 2, Pim Vieleers 2 en Dani Smith 2.

Scores BSW: Joost Padberg 18 (7 rebounds, 3 steals), Dyon Halman 17, Akeel Eduardo 14, Jeroen van Vugt 12 (8 assists), Matthew van Tongeren 11 (6 rebounds), Roel Aarts 9, Daan Rosenmuller 8 (4 assists), Robin van Heukelom 8 (4 assists, 5 steals), Kenan Sarvan 6, Roel van Overbeek 4 en Jules Schild 3.

Bron: http://www.basketballleague.nl/nieuws/2903

Limburgse eredivisionist BSW gooit Vughtse bekerdromen aan diggelen

De jonge Octopusjes Stan, Daniël, Esra en Sem zitten op de grond tussen de volle tribunes en de rand van het basketbalveld. “Dani, Dani, Dani”, moedigen ze hun trainer in het veld aan. “Dani is cool”, zeggen de kinderen. Esra (10) heeft ‘een beetje over de Nederlandse basketbalbeker gedroomd’. “Iedereen doet het goed, maar het kan altijd nog beter”, zegt ze in de rust bij een achterstand van 27-65 voor het team uit Vught tegen BSW. “De kans is klein, maar niets is onmogelijk.”

De droom van Esra lag gisteravond reëel beschouwd al snel aan diggelen. De basketballers uit de tweede divisie van Octopus uit Vught kwamen twee keer voor (2-0 en 4-2), maar liepen daarna tegen eredivisionist BSW achter de feiten aan. De eindstand in de achtste finale was 50 tegen 110 voor de Limburgse gasten.

“Weert heeft misschien wel honderd keer meer budget en tien keer meer talent dan wij. Dan loop je tegen een deur aan”, legt center en jeugdtrainer Dani Smith na de uitschakeling uit. “De uitslag valt misschien een beetje tegen. Ik vind het supertof dat ik één keer in mijn leven tegen een eredivisieploeg heb mogen basketballen. Ze waren op alle facetten beter. Kunnen beter schieten, dribbelen en dunken. Dat heb je ook wel gezien. De aanmoedigingen van de Octopusjes heb ik gehoord, superlief. Ze hebben na de vakantie een leuke training verdiend. Het gaat bij basketbal vooral om de lol.”

Voorzitter Koen van Dinther van Octopus heeft de hele avond een smile op zijn gezicht. “Het was een leuke pot; wel een forse nederlaag, maar de sfeer was toch fantastisch? Er waren ongeveer 400 tot 500 bezoekers in de Martinihal. Bijna tien keer zoveel als bij een gewone competitiewedstrijd in de tweede divisie. Dat maak je maar zelden mee als kleine basketbalclub. Het is de tweede keer in de historie van de basketbalbeker dat een ploeg uit de tweede divisie de laatste zestien haalt. Dit was een topavond, maar het belangrijkste is dat we volgend jaar kampioen worden.”

dsc_5943

Bron: Brabants Dagblad

 NBB Beker

klaverblad

Update nieuwe sporthal

IMG_0030

Trainer Dames 1 stapt op

In het belang van de club EVBV Octopus en op basis van ‘Incompatibilité des humeurs’ tussen coach en Dames 1, stapt Paul van den Heuvel op als trainer coach van Dames 1. Paul blijft verbonden aan de club. Hij gaat zich bezig houden met het trainen van de jeugd en het verzorgen van opleidingen. Vanavond zijn de speelsters van Dames 1 hiervan op de hoogte gesteld. Dalibor Malbasic zal de training en coaching van Dames 1 voortzetten.

Nieuwsbrief oktober

Lees nu hier onze nieuwsbrief van oktober!

Sensationeel Slot Octopus

De heren van Octopus zijn door het oog van naald gekropen door in de slotseconde alsnog de overwinning te pakken tegen Baros. De ‘jonkies’ van Bekkers en Vileers startten goed en hadden halverwege de wedstrijd een kleine voorsprong genomen. Die had veel hoger kunnen zijn, ware het niet dat slordigheidjes en nonchalance enkele kostbare missers opleverden. Gaandeweg kropen de ploegen naar elkaar toe en was het qua stand stuivertje wisselen. Drie seconden voor tijd strafte Baros knullig balverlies af en nam zelfs een voorsprong. Met nog een tel te gaan, werd bij een aangevraagde timeout, een plan afgesproken.

net zoals in een Amerikaanse basketbalfilm

Terwijl de zoemer al ging, kreeg Jay van de Snepscheut de bal op de kop van de cirkel en net zoals in een Amerikaanse basketbalfilm, verdween de bal tergend langzaam richting21-10-2015HS1 de basket en plofte tot grote verbijstering van de Rotterdammers en tot grote vreugde van de Vughtenaren de bal in het netje. Een ‘goal in the buzzer’ redde Octopus, dat door deze overwinning weer aansluit in de subtop.

 

 

 

www.avulo.nl/sensationeel-slot-octopus

 

 

 

 

Stukje uit Klaverblad 14-10-15

Na eerder achtereenvolgens gewonnen te hebben van Yellow Socks uit Bakel, Barons uit Breda en OBC uit Oss hadden de de speelsters van de ambitieuze trainer Paul van den Heuvel afgelopen zaterdag in de Martinihal een volledige off-day. “Vooral de dekking was catastrofaal en de ploeg was niet te motiveren. Dat reken ik ook mezelf aan.”

Over vijf jaar spelen in de eredivisie…

De ex-internationale scheidsrechter heeft snode plannen met de Vughtse club. “Over vijf seizoenen eredivisie maar dit jaar al naar de promotiedivisie. Dan is de eredivisie de volgende en laatste stap. Dat lijkt hoog gegrepen, maar die potentie hebben we. Daarvoor is wel de discipline en de mentaliteit noodzakelijk. Een misstap als zaterdag mag ons niet vaker gebeuren, maar liever nu dan straks in de beslissende fase.” Tegen het laaggeklasseerde JRC uit Boxtel moet derhalve de misstap worden gecorrigeerd. “We staan dan nog wel gedeeld aan kop, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. De concurrentie zal ook wel eens een off-day hebben, maar ik was daar liever van gevrijwaard gebleven, zeker als de ambities zo hoog zijn.”

goudvink en Octopus 030

Voor de vereniging van voorzitter Koen van Dinther lijkt een promotie een uitstekende kans om het Vughtse basketbal bij de vrouwen op de kaart te zetten. “In heel Zuid Nederland speelt slechts één enkele club in de promotiedivisie: Almonte uit Eindhoven. Mochten wij erin slagen om in een paar jaar door te stoten naar die promotieklasse en daarna de eredivisie dan zou dit een enorme aanzuigingkracht hebben voor onze vereniging. We zouden in het zuiden de enige club op het hoogste platform zijn en dat is gunstig voor sponsoren, publiek en de sport in Vught. Zaterdag wordt het dus tijd voor een revanche en ik hoop dat die gedachte ook leeft bij het team.”

www.hetklaverblad.nl/

Designed by Bart van Hal & BillyF| Copyright © 2015 E.V.B.V. Octopus