UPDATE [1/5]: CORONA VIRUS

GEEN TRAININGEN IN DE CARNAVALSVAKANTIE
20 februari 2020
OCTOPUSKAMP 2020 GAAT NIET DOOR
24 maart 2020

VANWEGE HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN VOOR DIT SEIZOEN DEFINITIEF GECANCELLED

UPDATE 1-5-2020

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt heeft onze regering de regels omtrent sporten iets versoepeld.

"Vanaf 29 april mogen jongeren tot en met 18 jaar weer samen trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd.  Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Voor volwassenen blijft gelden dat er geen georganiseerde sporttrainingen mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Sporthallen, squashbanen en andere indoor sportaccommodaties blijven gesloten." 

Als basketbalvereniging zijn wij natuurlijk binnensporters. De Elzenburg mogen nog steeds niet in conform de richtlijnen van het RIVM. De TC heeft onderzocht welke mogelijkheden er zijn om basketbal mogelijk te maken voor de jeugd. Helaas zien wij daar onvoldoende mogelijkheden toe. De opties die we hebben onderzocht zijn: - Binnen trainen. Dit is niet mogelijk. - Buiten trainen op een basketbalveldje in Vught. Dit is om meerdere redenen niet mogelijk. Voor de jongste jeugd zijn er geen faciliteiten (baskets op mini hoogte) en voor leeftijd 12 t/m 18 zien wij onvoldoende voorzieningen om op een verantwoorde manier, met de veiligheidsrichtlijnen in acht nemend, dit te organiseren. Denk daarbij aan voldoende ruimte om afstand te kunnen bewaren, het beperken van fysiek contact, het gebruik van de ballen etc. - Een clinic organiseren als seizoensafsluiter. Ook dit is tot onze spijt om dezelfde redenen niet mogelijk.

We doen ons uiterste best om, waar mogelijk, nog iets te organiseren maar de huidige richtlijnen en regelgeving staat het niet toe. Voor ons aller gezondheid is het aller belangrijkst.

Mocht je vragen hebben, laat het ons dan weten via bestuur@evbv-octopus.nl

---------------------------

UPDATE 24-3-2020

Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die vanavond door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.

Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk gold, verdwijnt.

Deze maatregel heeft tot gevolg dat alle landelijke competities en afdelingscompetities per direct worden beëindigd. Er worden geen kampioenen aangewezen. De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities.

Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2020-2021 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.

Simone Volmer, Algemeen Directeur bij de NBB: “Dit besluit is een harde klap voor het basketball in Nederland, maar het enige mogelijke besluit, waarmee we meteen duidelijkheid kunnen verschaffen aan onze achterban. We beseffen dat we als sport nu even pas op de plaats moeten maken, gezien alles dat er nu speelt in de maatschappij en op het gebied van volksgezondheid. Vanzelfsprekend nemen we onze verantwoordelijkheid in de voorbeeldrol die we hebben. Wij houden ons aan de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd, zoals de anderhalve meter afstand bewaren. Dus hoe vervelend ook, we moeten die basketball in teamverband even laten liggen. We weten niet hoe lang het gaat duren, maar uiteindelijk pakken we die bal weer op met elkaar!”

---------------------------

UPDATE 16-3-2020

We hebben een update ontvangen van de NBB.

In navolging van het gisteren genomen besluit van de overheid om per direct alle scholen, kinderopvangcentra en horeca t/m 6 april te sluiten zal ook het stil leggen van de basketbalcompetitie (en clubbijeenkomsten als trainingen en vergaderingen) t/m 6 april worden verlengd.

-----------------------------

UPDATE 12-3-2020

Vanmiddag hebben we een update ontvangen van de NBB.

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Trainingen gaan tot nader order ook niet door.

De komende periode zal aan de hand van het dan geadviseerde beleid worden bekeken in hoeverre wedstrijden – indien van belang voor het verloop van de competitie – moeten en kunnen worden ingehaald. Wanneer hier meer informatie over binnenkomt, laten we dit jullie direct weten.

------------

Nieuwsbericht 11-3-2020

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant heeft NOC*NSF alle sportbonden geadviseerd gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s. Daarom heeft de NBB besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging in elk geval af te gelasten tot en met zondag 15 maart. Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities.

Voor alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams wordt in de loop van de komende weken bekeken of deze relevant zijn voor de eindstand. Indien dat het geval is, wordt gekeken naar een nieuwe datum om de wedstrijd in te halen. Indien dit niet het geval is, worden wedstrijden niet opnieuw ingepland en heeft dat tot gevolg dat de eindstand onvolledig is. Voorlopig zullen deze wedstrijden op de fictieve wedstrijddatum van 30-06-2020 worden gezet.

Dit betekent dus dat alle wedstrijden én trainingen t/m aankomende zondag 15 maart niet doorgaan. Wat de adviezen zijn voor na het weekend is nog niet bekend, we houden jullie op de hoogte!

WIL JE MEER INFORMATIE OVER BASKETBALL IN VUGHT OF HEB JE EEN VRAAG OVER DIT ONDERWERP?