OCTOPUS PRESENTEERT EERSTE HEREN TEAM

HEREN 1 TREFT PUNCH VOOR DE BEKER
25 oktober 2018
GEEN TRAININGEN IN DE KERSTVAKANTIE
13 december 2018

OCTOPUS PRESENTEERT EERSTE HEREN TEAM

Met acht wedstrijden gespeeld, waarvan de laatste vijf gewonnen, lijkt heren 1 klaar te zijn voor de Eerste Divisie. Vorig jaar werd het kampioenschap behaald en "moest" er moest gepromoveerd worden. Dit had enkele consequenties (financieel en sportief) en kan ook nadelig uitpakken voor het team of voor enkele spelers.

Allereerst moet er een flink hoger bedrag betaald worden voor het inschrijfgeld bij de bond. Als Octopus zijnde willen we niet dat alle leden extra moeten betalen omdat heren 1 op een hoog niveau wilt spelen, dus heeft het team gezocht naar een sponsor. Met trots kunnen we mededelen dat onze jarenlang trouwe sponsor, BUSSER TUINPROJECTEN bereid was dit gat te dekken. Busser Tuinprojecten is het bedrijf van Guus Busser, de broer van oud-Heren 1 speler Thijs Busser. Vandaar zijn link met Heren 1. We willen Guus ontzettend bedanken en hopen hem regelmatig in de zaal te zien!

Los van het geld waren er ook nog andere keuzes die gemaakt moesten worden. Spelers erbij of het team behouden, hoeveel spelers maximaal en moeten er basketbal technisch iets worden aangepast?
Er zijn uiteindelijk drie spelers bijgekomen: Joep de Kleijne, Thomas van Doormaal en René van Zon. Dit brengt het team in totaal op 12 vaste spelers. De nieuwe spelers maken ons team sterker en breder, ze hebben de kwaliteiten om in de basis te kunnen spelen. Maar bovenal hebben ze de kwaliteiten om in het team te passen, dit is misschien wel het allerbelangrijkste voor ons team! Elke speler moet zich kunnen schikken voor het team. Na 7 wedstrijden kunnen we stellen dat alle drie de spelers vlekkeloos in het team passen. Los van het feit dat dit een groot compliment is voor deze spelers, hebben we als Heren 1 een compleet, professioneel en sfeervol team weten te creëren in 8 jaar tijd! Ook het aantal fans zijn toegenomen, gezelliger geworden en qua aanzien gestegen!

Onze doelstelling was 6 wedstrijden winnen en behoud in de competitie. Deze doelstelling moeten naar boven bijstellen. Waar dit team naartoe gaat weet nog niemand, maar er wordt hard gewerkt, zijn dol op het spelletje basketbal en doen er alles aan om te winnen!

Komende zondag om 16:00 uur is de volgende thuiswedstrijd voor de beker tegen Punch uit Delft (promotiedivisie)

WIL JE MEER INFORMATIE OVER BASKETBALL IN VUGHT OF HEB JE EEN VRAAG OVER DIT ONDERWERP?