TERUGTREKKING UIT COMPETITIES

NIEUWE CORONAMAATREGELEN [14-12-2020]
14 december 2020
ALGEMENE LEDENVERGADERING 30 JUNI
11 juni 2021

ALLE REGIONAAL SPELENDE TEAMS ZIJN TERUGGETROKKEN UIT DE COMPETITIE

Terugtrekking alle teams

De NBB laat nog steeds de mogelijkheid open om de competitie te kunnen hervatten dit seizoen wanneer de lockdown wordt beëindigd. Als vereniging volgen we nauwlettend wat wel en wat niet kan gegeven de corona maatregelen en hebben we beperkte hoop hierop. Wat we vooral niet zien zitten dat er mogelijk een "gatenkaas" competitie komt met het risico dat teams voor een wedstrijd ineens grote afstanden moeten gaan afleggen. Deze verplaatsingen lijken ons niet wenselijk in de huidige corona-tijd. Daarnaast betekent wedstrijden spelen ook dat er zaaltaken ingepland moeten gaan worden. Dit zal veel problemen en moeilijkheden opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van scheidsrechters voor jeugdwedstrijden (meestal senioren), wanneer bijvoorbeeld enkel de jeugd mag gaan sporten.

De bond biedt de mogelijkheid om tot 1 maart zonder consequenties uit te schrijven. In samenspraak met de TC hebben we dat gedaan voor alle teams die in de regionale competities spelen. Wanneer het mogelijk wordt om te gaan basketballen zullen we gaan kijken hoe we trainingen en eventueel wedstrijden met clubs in de omgeving kunnen regelen.

Voor Heren 1 geldt dat zij voorlopig nog blijven ingeschreven in de landelijke 1e divisie. Voor deze competitie gelden andere regels en worden ook scheidsrechters van buitenaf geregeld.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, of wil je je zorg uiten? Je kunt altijd contact opnemen met iemand van het bestuur of jouw TC contactpersoon.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER BASKETBALL IN VUGHT OF HEB JE EEN VRAAG OVER DIT ONDERWERP?